Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå skal mobilen bli enda smartere! (Ill.: Microsoft)

Mobilen blir sofasurfer

Microsoft ønsker å utnytte datakraften i mobiler.

Mandag presenterte Microsoft flere nye prosjekter som skal utvikle nye bruksområder for mobiltelefoner. Et av dem heter Fone+. I korte trekk går Fone+ ut på at man kobler mobiltelefonen til en TV, et tastatur og en mus.

Ubrukte ressurser

Målsetningen er å hente ut den stadig økende datakraften i bærbare enheter. Spesielt rettes denne teknologien mot land der utbredelsen av mobiltelefoner er svært høy samtidig som utbredelsen av vanlige datamaskiner er lav.

I tillegg kan eksterne lagringskilder kobles til krybben som brukes for å koble alt dette sammen. Deretter kan brukeren surfe på internett enten via tilkoblet bredbånd, eller mobilens EDGE/GPRS-tilkobling.

Mobilen som treningspartner

Et annet konsept heter MPTrain. MPTrain skal gjøre trening til musikk enklere og bedre tilpasset. Nike lanserte sammen med Apple et iPod-tilbehør som skulle gjøre noe av det samme for en tid tilbake.

For de av oss som ikke har koblet joggeskoene sammen med MP3-spilleren ennå har valget så langt vært å lage egne spillelister for treningen. MPTrain går ut på at mobilen ved hjelp av en sensor og programvare følger med på hjerterytmen din. Musikken som spilles tilpasses dermed automatisk til treningstempoet. Flere undersøkelser har tydet på at musikk øker effekten av trening.

Kilde:
Infoworld.com