Formatkrigen ruller videre.

Annonse


Blu- ray på billigsalg i USA

Den amerikanske butikkjeden Wal-Mart har nettopp annonsert at de skal selge Sony BDP-S300 for 488 dollar. På godt norsk betyr dette et sted rett i underkant av 3000 kroner. Spilleren er dermed den billigste Blu-ray-spilleren på markedet.

Filmmaraton

Det stopper heller ikke der. Et av Blu-ray-leirens mest omtalte markedsføringstriks er å legge ved fem filmer ved kjøp av spiller. Wal-Marts kunder kan nå glede seg til å få med enda to filmer i pakken. Totalt vil du for i underkant av 3000 kroner få spiller og sju filmer med deg hjem.

Europatallene for HD DVD er misvisende

Samtidig bestrides de nylig offentliggjorte tallene for HD DVD i Europa sterkt fra Blu-ray-leiren. Det er ikke lenge siden en lobbygruppe gikk ut med tall som antydet at HD DVD ledet an i salget av høyoppløste spillere her på kontinentet. Påstanden er at bare én av fire solgte spillere er Blu-ray, mens resten er HD DVD.

90% markedsandel

Blu-ray-leiren på sin side mener at dette er misbruk av statistikk, og at man ikke vil få noe reelt inntrykk av situasjonen uten å ta med Playstation 3 og interne Blu-ray-drev i PCer. Dersom man tar med den skinnende sorte spillmaskinen i statistikken hevdes det at Blu-ray leder krigen, med hele 90% markedsandel.

Annonse


Man skal være forsiktig med å spå. Likevel har vi forsiktige forventninger om at siste ord ennå ikke er sagt.

Kilde:
Afterdawn.com – artikkel 1
Afterdawn.com – artikkel 2

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse