Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tordenvær nytes best uten MP3-spiller

iPod helsefarlig i uvær

Forårsaker store skader ved lynnedslag.

Ved flere tilfeller har den kjente musikkspilleren fra Apple vært innblandet i store skader ved lynnedslag. Lynnedslag er ikke kjent for å være helsefremmende i utgangspunktet, men skadene til en kanadisk jogger antyder at han helst ikke burde tatt med MP3-spilleren på tur.

Kastet avgårde

Den 39 år gamle tannlegen fra Vancouver ble alvorlig kvestet etter at han tok en løpetur i stormen. Ifølge vitner hoppet lynet en halvmeter fra treet det først slo ned i og over til joggeren. Tannlegen ble kastet tre meter avgårde og fikk annengrads forbrenninger på brystkassen og sitt venstre ben.

Kjevebrudd på fire steder

Listen over skader er omfattende. MP3-spilleren hang på brystkassen til mannen og han fikk forbrenninger som fulgte ledningen til hodetelefonene helt opp til halsen. Begge joggerens trommehinner sprakk, og flere små ben i øret som vanligvis overfører lyd ble slått ut av ledd. Dessuten brakk han kjeven på fire steder.

Jason Bunch fra Colorado hadde en tilsvarende opplevelse når han klippet plenen til tonene fra Metallica. Attenåringen slapp kjevebrudd, men ble sterkt forbrent og mistet store deler av hørselen etter nedslaget.

Minste motstands vei

Elektronisk utstyr tiltrekker seg ikke lynet, slik mange tror. Lyn går dog som annen elektrisitet helst minste motstands vei. Ledere som hodetelefonledninger og større metallflater er dermed noe man helst ikke bør være i nærkontakt med under en storm.

En talskvinne for Apple ønsket ikke å kommentere hendelsene. Både iPod og flere andre musikkspillere har advarsler mot bruk i regnvær.

Kilde:
news.yahoo.com

Stikkord: ipod