Hopp til navigasjon Hopp til innhold
BILLIGERE: Toshiba kutter prisen på HD DVD-spillere. (Ill.: Toshiba)

HD DVD vinner i Europa

Tre av fire solgte HD-spillere er HD DVD.

Det er ikke første gang at en av HD-leirene påberoper seg seier. En lobbygruppe som kjemper for formatet HD DVD sier nå at konkurrenten, Blu-ray, kun selger en av fire spillere for høyoppløst materiale i Europa. De resterende tre spillerne er HD DVD-spillere, ifølge gruppen med det beskrivende navnet The European HD DVD Promotional Group.

Forbehold, som vanlig

Tallene er utelukkende for enkle frittstående spillere. Interne drev for PC eller spillkonsoller er altså ikke tatt med i statistikken. Dermed er for eksempel Playstation 3 og dens Blu-ray-drev utelukket.

Forskjellige virkemidler

Blu-ray på sin side kan skryte av å lede på antall solgte plater. Ikke overaskende, sett i forhold til at Blu-ray-leiren heller legger ved flere filmer med spillerne enn å følge Toshiba og HD DVD på en priskrig.

Toshiba friserte nylig prisen på sin HD-E1 HD DVD-spiller med hele 100 euro – fra 499 til 399 euro. Er man ikke opptatt av å ha en ren HD-spiller i stua kan man få HD DVD til Xbox 360 fra rundt 1500 kroner, og Playstation 3 er fortsatt en svært økonomisk Blu-ray-spiller til i underkant av 6000 kroner.

Kilde:
Reuters.com

Stikkord: blu-ray, formatkrig, hddvd