Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Oppdatering i emning (Ill.: Microsoft)

Overhaling for Vista

Service Pack 1 kan komme fortere enn annonsert.

SP1 for Vista er den første store enkeltoppdateringen til Microsofts siste operativsystem. Forventningene var i utgangspunktet skrudd ned i påvente av en lanseringsdato for betaversjonen av SP1 mot slutten av året. Kilder hevder nå at SP1 er nærmere enn som så, og at Microsoft forbereder seg på en utrulling av betaversjonen allerede rundt 16. juli.

Uvanlig kort testperiode

De samme kildene sier også at den ferdige versjonen vil dukke opp rundt november i år, etter en uvanlig kort periode i beta. Tidligere oppdateringer av denne typen har vært i beta i et år eller mer.

Hemmelighetskremmeri

Microsoft har i den senere tid vært langt mer hemmelighetsfulle omkring sine nye lanseringer. Teamet som jobber med Windows ønsker å love mindre og å heller levere mer enn forventet. Et produkt som kommer tidligere enn ventet er nok utvilsomt bedre for omdømmet enn de evige utsettelsene som har plaget blant annet Vista.

SP1 for Vista vil ikke bringe noe særlig nytt av funksjonalitet til operativsystemet. Det er lukking av sårbarheter og små endringer, blant annet i søkefunksjonen, som står på tapeten.

Hurtigere kopiering og avslutning

Ytelsen vil bli forbedret i SP1. Både filkopiering og nedstengningstid skal være sterkt forbedret. Flaskehalser vil bli bekjempet gjennom støtte for SD Advanced Direct Memory Access (DMA), som skal sørge for hurtigere datatransport til prosessoren. I tillegg vil også støtte for ExFat, et filsystem for små minnedingser, dukke opp.

Av andre nyheter er forbedringer på kryptering ved hjelp av BitLocker, der man ikke lenger må kryptere hele disker. Muligheten til å starte opp på maskiner med Extensible Firmware Interface på 64bit maskiner er også ny. Dessuten vil fjernhjelp gjennom brannmuren være enklere å få til.

Microsoft har foreløpig ikke kommentert påstandene.

Kilde:
blogs.zdnet.com

Stikkord: Microsoft, vista