Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft: – ReadyBoost gjør PCen tregere

Microsoft-ansatt avslører at Vista ReadyBoost har motsatt effekt.

Vista ReadyBoost er en Vista-funksjon som skal gjøre maskinen kjappere ved å bruke en USB-flashdrive til mellomlagring. Funksjonen viser seg å ha motsatt effekt.

Dysser ned problemet

Robert Hensing er sikkerhetsekspert hos selskapet og har blogget om funksjonen. Nå avslører en han at funksjonen faktisk gjør maskinen tregere grunnet en bug.

Programvaregiganten har hele tiden visst om problemet, og har planer om å fikse det i Service Pack 1, i følge Hensing.

Krypterings-problem

Mellomlagringsfilene på USB-flashenheten blir kryptert med AES-128 når man bruker ReadyBoost. Problemet er at krypteringen forsvinner når man skrur av maskinen, eller om den settes i standby eller hibernate. Dermed må cache-filene krypteres hver gang.

I tillegg til å skape problemer mener også Hensing at ReadyBoost uansett ikke har noen posititive effekter på en maskin med 2GB-minne.

Mange flashminneprodusenter har brukt ReadyBoost-teknologien for alt den er verdt ved å merke produktene med «ReadyBoost Compatible.» Microsoft fjernet fort den originale bloggen, men en kopi kan leses her.

Oppdatert. Robert Hensings blogg er nå tilbake. Han stiller spørsmåltegn ved om det er ReadyBoost som har skylden i problemet, men skriver han forsøker å finne ut hva forårsaker problemene.

Kilde:
Istartedsomething

Stikkord: windows