Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Black%20Xbox%20360_qjpreviewth[1] (Ill.: Microsoft)

Gamer saksøker Microsoft

Mener Xbox 360 ripet opp spillene hans. Saksøker for over 30 millioner kroner.

Xbox 360-eier Jorge Brouwer saksøker Microsoft i delstaten Florida.

Saksøker for 30 millioner kroner

Han mener giganten har fått tusenvis av klager på problemet, men at de ikke har erstattet alle de ødelagte platene. Jorge prøver å få til en «class-action lawsuit». Dette innebærer at han saksøker selskapet med støtte fra andre personer med samme klage.

Brouwer mener konsollen ripet opp spillene «Gears of War» og «Madden NHL 07», og at Microsoft tilbød han 120 kroner i erstatning per spill. Nå saksøker han Microsoft for mer enn 30 millioner kroner.

MS: – Ikke et stort problem

– Av de mange millionene Xbox-konsollene som blir brukt daglig, har ikke Microsoft fått rapporter som tilsvarer at dette er et stort problem at 360 riper plater, sier talspersonen for Microsoft Jack Evans.

Mange gamere påpeker at om man flytter konsollen fra horisontal til vertikal mens konsollen er i gang kan platene ripes opp. Microsoft advarer mot å gjøre dette på nye versjoner av konsollen.

Microsoft support har tidligere spurt om Brouwer har flyttet på konsollen mens den har vært i gang. Brouwer avviser at han noen gang har gjort dette. Samme rettsak prøver også å finne ut om en av ni konsoller riper plater etter fem timer med spilling, noe som ble hevdet i et TV-program som gikk på nederlandsk TV.

Kilde:
SMH

Stikkord: rettsak, xbox