Annonse


Benekter piratfelle

Det er ikke mange dagene siden avsløringen om at nettstedet MiiVi.com tilhørte MediaDefender dukket opp. MediaDefender er mest kjent for å jobbe for å begrense piratvirksomhet på oppdrag fra film- og musikkbransjen.

Søkbar torrentside

MiiVi.com fremstod som en søkbar torrentside for fullengdes filmer, komplett med forum og foreldrefilter. Det var nettstedet Zeropaid som på tips fra The Piratebay i forrige uke avslørte eierskapet. De kunne også fortelle om en applikasjon som skulle gjøre nedlastingene raskere, men som også søkte etter ulovlige filer på datamaskinen. Resultatene fra søket ble rapportert tilbake til MiiVi.com.

Internt prosjekt

Nå har altså MediaDefender og MPAA(Motion Picture Association of America) fått tid til å summe seg, og besvarer kritikken. MediaDefender på sin side hevder at dette ikke var en felle i det hele tatt. Selskapet sier at MiiVi var et internt prosjekt, og at de rett og slett ikke tenkte på at nettbrukere ville finne frem til nettstedet. Siden man ikke regnet med å få trafikk på siden, valgte man heller ikke å passordbeskytte den.

Redde for spam

Eierskapsinformasjonen på Miivi.com ble fjernet raskt etter at nyheten sprakk. Hele siden ble tatt ned kort tid etter det, og nå gjenstår kun en beskjed om at domenet er parkert. På spørsmål om hvorfor MediaDefender tok bort eierskapsinformasjonen svarer de at de fryktet spam(!) eller hackerforsøk. Videre hevdes det at filmbransjen (MPAA) ikke kjente til prosjektet i det hele tatt.

Annonse


En representant for MPAA, Elizabeth Kaltman, bekrefter MediaDefenders påstander og kan dessuten fortelle at MPAA ikke har noe som helst forhold til selskapet.

Den egentlige historien stadig uklar

Hva som virkelig har vært formålet med nettstedet er ikke godt å si. Applikasjonen som står sentralt i påstandene mot MediaDefender har heller ikke blitt sett av mange. Det kan se ut som om det stikker ugler ut av mosen når MPAA hevder å ikke ha noe forhold til et selskap som først og fremst er kjent for sitt lange samarbeid med amerikansk film- og musikkbransje.

Kilde:
Arstechnica.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse