Annonse


Nettbutikk på Commodore 64?

Nerdeklassikere som Sinclair ZX Spectrum og Commodore 64 har dukket opp i britisk nettstatistikk. Sammen med mer eksotisk maskinvare som Toshiba HX-10 og en eldre superdatamaskin av typen Cray skal dette være maskinparken som driver Ebuyer.com. Det er iallefall dette nettstedets servere opplyser.

Det er Netcraft som holder oversikt med nettbutikkens trafikkdata, og det er i denne statistikken at de noe overaskende navnene har dukket opp.

Bløff

En av Ebuyer.coms egne administratorer bekreftet nylig at dette selvsagt var en bløff. På nettstedets eget kundeforum sier administratoren at tekstlinjene ble lagt til i serverene dels som en morsomhet, og dels for å gi hackere noe å tygge på. Det bemerkes også at det har tatt et års tid før den sære maskinparken har fått oppmerksomhet.

Ikke alle like imponerte

Mange av nettstedets brukere var svært imponerte over at serverprogramvaren ville kjøre på så spesiell maskinvare. Flesteparten skjønte dog fort spøken, selv om ikke alle var udelt positive til humoren. En av leserne klager over hastigheten til nettbutikken, og mener den er så dårlig at man faktisk skulle tro den ble kjørt fra en Commodore 64.

Annonse


Det er ikke første gang Ebuyer.com har vært i nyhetene i år. To ganger tidligere dette året har de fått pepper for å stjele innhold fra andre nettbutikker.

Kilde:
Computerworld.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse