Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft: – Xbox 360 har problemer

Microsoft bekrefter endelig det alle har visst, konsollen har store produksjonsproblemer.

Det er ikke mange dager siden en undersøkelse antydet særdeles høy feilprosent på den populære spillkonsollen. Microsoft har hatt for vane å ikke svare direkte på spørsmål om problemene. Nå tar IT-giganten bladet fra munnen.

Etter mye blest omkring problemene med konsollen bekrefter nå produsenten at svært mange brukere har opplevd problemet kjent som red ring of death – eller dødens røde ring.

Ekstreme kostnader

For å vise at de nå setter problemet på dagsordenen øker de garantitiden på Xbox 360 til tre år. De som selv har måttet betale for reparasjoner etter utløpt garantitid vil få pengene sine refundert, inkludert eventuelle fraktkostnader. Det anslås at tiltaket vil koste Microsoft et sted i overkant av en milliard dollar.

Microsoft beklager problemene

Robbie Bach i Microsoft beklager overfor Betanews problemene mange av selskapets kunder har opplevd. Han forteller også at Microsoft ser på dette som en investering i en kundebase selskapet setter voldsomt stor pris på.

Dette har selvsagt ikke gått upåaktet hen. I det store og det hele har reaksjonene vært svært positive til at IT-giganten endelig tar på seg ansvar, og ikke lenger avfeier 360 som et ikke-problem.

Årsaken til stillheten

Til Kotaku.com forteller Microsofts Peter Moore at årsaken til den lange stillheten omkring problemene har vært de potensielle kostnadene. Samtidig er han klar på at det var på tide med åpenhet og handling.

Han bekrefter at store mengder maskiner kommer til service men ønsker ikke å komme med konkrete tall. De tre røde lysene har flere årsaker, og mange har allerede blitt identifiserte. Moore sier at målet er å gjøre Xbox 360 til et bedre produkt, og at endringer kontinuerlig vil bli implementert i designet.

Uviss betydning i Norge

Hva avgjørelsen vil innebære for norske eiere av konsollen er foreløpig ikke offentliggjort. Her til lands har vi svært lang reklamasjonsrett som kommer utenpå garantitiden. Dermed er nok en permanent løsning på problemet mer interessant enn en utvidet garantitid.

Kilde:
Betanews.com
Kotaku.com