Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ingen felle likevel?

Piratfelle fra filmbransjen

Nettsted sjekker innholdet på datamaskinen din.

Amerikansk film- og platebransje er kjent for å gå aggressivt ut mot pirater, levende såvel som avdøde. En teknikk som har blitt mye brukt er å fôre fildelingsnettverk med tomme eller ødelagte filer, samtidig som nettverket overvåkes for å se hvem som laster ned hva.

Honningfelle

Media Defender, et selskap som opererer på vegne av filmbransjen, har i det stille satt opp et nettsted som lover gratis nedlasting av filmer. Etter å ha mottatt tips fra The Pirate Bay gikk nettstedet ZeroPaid MiiVi.com nærmere etter i sømmene.

Adressen var registrert på Media Defender, men denne informasjonen ble endret etter kort tid. Mindre enn ti timer etter at eierforholdet ble kjent ble hele nettstedet tatt ned. Nøyaktig hvor lenge MiiVi var oppe er ukjent, men domenet ble registrert 8. februar i år.

Jakter på ulovlig materiale

Nettstedet var en ganske komplett affære, med både familiefilter og eget forum. Et stykke programvare som lovte å øke hastigheten på nedlastinger var også tilgjengelig. Programmet var dog ikke like uskyldig som presentasjonen skulle tilsi. Så fort det var installert søkte det gjennom datamaskinen, på jakt etter ulovlige filer – for så å ringe hjem med resultatene.

Det er ikke kjent hvorvidt MiiVi var det eneste nettstedet i sitt slag. Sannsynligheten er dog svær stor for at Media Defender vil tenke seg to ganger om før neste domeneregstrering.

Kilde:
Tech.blorge.com