Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hver tredje 360 dør

Tall fra elektronikkbransjen avslører skyhøy feilprosent.

Den siste tiden har et stadig økende antall nyheter om Microsofts spillkonsoll antydet at ikke alt er som det skal være med Xbox 360.

En bruker av konsollen er nå på sin tolvte spillmaskin, og nyheten om at programvaregiganten installerer kjøleribber i reparerte konsoller har ikke dempet mistanken. Microsoft på sin side hevder hardnakket at feilprosenten ligger innenfor normalen.

Nok et skudd for baugen
En undersøkelse foretatt av nettstedet Dailytech.com antyder at feilprosenten ligger langt høyere enn 3-5% som Microsoft hevder. Undersøkelsen er basert på anonyme svar fra ansatte i elektronikkjeder.

Hver tredje maskin
En tidligere ansatt i kjeden EB Games sier at den reelle feilprosenten på siste generasjon XBox ligger mellom 30 og 33 prosent. Disse tallene kom frem når kjeden reviderte vilkårene for sine utvidede garantiavtaler. Den store mengden problemer førte til at kjeden gikk fra å love ny konsoll til å love gratis reparasjon av konsollen ved problemer. Prisene på disse ekstragarantiene ble dessuten nesten doblet.

Også fra andre store kjeder ble det rapportert om svært mange problemer med konsollen. En ansatt i Best Buys avdeling for kundeservice anslår feilprosenten til å være mellom hver fjerde og hver tredje solgte maskin.

Fortsatt pokerfjes fra Microsoft
Microsoft har tidligere innrømmet uvanlig store problemer med maskinene som kom rett etter at konsollen ble sluppet. En av Dailytechs kilder anslår at mer enn halvparten av de solgte maskinene fra det første partiet kom i retur i løpet av de første seks månedene. Foruten denne innledende innrømmelsen vil ikke Microsoft være med på at problemene med nye konsoller er uvanlig store.

Videre mener de at spørsmålet heller burde være om kundene er fornøyde med servicen som gis når et problem først har meldt seg. Microsoft presiserer at kundeservice er et satsningsområde.

Konkurrentene har sitt på det tørre
På spørsmål om å antyde feilprosentene på de andre konsollene får Dailytech opplyst at både Wii og Playstation 3 har svært få problemer. En av kildene mener at feilprosenten på disse maskinene kan ligge ned mot 1 prosent.

Noen offisiell statistikk kan denne undersøkelsen selvsagt ikke omtales som. Når Microsoft og utsalgsstedene ikke ønsker å uttale seg i konkrete tall er dette dog det nærmeste man kommer en pekepinn, enn så lenge.

Kilde:
Dailytech.com