Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Se opp for denne

iPhone-svindel øker

Ivrige iPhone-kjøpere lures.

Den siste tidens ekstreme fokus på Apples nyskapning har ført til at lyssky virksomheter forsøker å sko seg på den store etterspørselen. Hull i Microsofts ActiveX, en viktig del av nettleseren Internet Explorer, og trojanere er blant stikkordene for svindelen.

Omdirigering
For ikke lenge siden fikk Apple overført domenenavnet iphone.com til sitt eierskap. Siden har dette domenet ledet brukerne rett til Apples eget nettsted for telefonen. Sunbelt Software Distribution Inc. har funnet en ny trojaner som omdirigerer nettleseren til en svindelside når iphone.com blir tastet inn i adressefeltet.

Ikke gratis, for en gangs skyld
Trojaneren forårsaker en popup som forteller den uheldige surferen at iphone.com er det eneste stedet å kjøpe en iPhone. I popupen brukes Apples logo, og til og med listeprisen til telefonen stemmer.

På vei gjennom kjøpsprosessen gjør svindelsiden sitt beste for å etterlikne en ekte Apple-side, men svikter nok noe når den gir brukeren mulighet til å velge farge på telefonen. Som kjent kommer telefonen kun i én utførelse.

Man blir videre gitt mulighet til å betale via banktjenstene til Western Union eller Moneygram. Mottakeren av pengene befinner seg i Latvia.

Gratis likevel?
Et annet nettsted som reklamerer med gratis iPhone huser intet mindre enn ti exploits på samme side. Exploitene det er snakk om er ondsinnet kode som utnytter svakheter i Microsofts Active X, en viktig del av Internet Explorer. Så fort en eller flere av exploitene fører frem begynner datamaskinen å sende ut store mengder spam.

Dersom man benytter nettleseren Safari i sin jakt på iPhone er man formodentlig fortsatt trygg.

Kilde:
Computerworld.com