Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NIX-trøbbel for ITavisen

Trafikkomlegging gir trøbbel for enkelte lesere.

Dersom du opplever problemer med å lese ITavisen eller å bruke våre tjenester i dag, er årsaken mest sannsynlig trøbbel i kjølvannet av Telenors beslutning om å trekke seg ut av det norske trafikk-knutepunktet for internett, også kalt NIX.

Melder seg ut av fellesskapet

Etter at Telenor trakk seg ut av NIX er hver enkelt ISP avhengig av å ha avtaler direkte med Telenor for å få tilgang til Telenors nett. ISP-ene kan enten betale for tilgangen, eller inngå en gjensidighetsavtale, også kalt peering, der man forplikter seg til å formidle like mye trafikk som man sender inn i Telenors nett.

ITavisens nettleverandør har peeringavtale med Telenor. Likevel har det oppstått problemer som har gjort at trafikken i lengre perioder har gåttt via utlandet. Mange har derfor hatt problemer ved å bruke våre tjenester. Dette beklager vi på det sterkeste.

Edit: ITavisen presiserer at det ikke er Telenor som er direkte skyld i problemene som har oppstått. På grunn av omleggingen har det vært nødvendig å endre flere NIX-tjenester. I den forbindelse har det oppstått en misforståelse mellom vår ITavisens nettleverandør og NIX. Flere nettleverandører har rapportert om NIX-trøbbel i dag.