Dyrere utskrifter i vente

Annonse


Krypterte blekkpatroner

Det er ingen hemmelighet at de store skriverprodusentene tjener gode penger på blekket som selges til skriverne. Prisene på originale blekkpatroner er så høye at mange tredjeparts leverandører har etablert seg med lave priser for påfyll av gamle blekkpatroner og salg av kopierte blekkpatroner. Denne trenden har skriverprodusentene lenge mislikt, og flere har lagt inn elektronikk som skal hindre bruk av tredjeparts patroner i skriverene.

Mørk fremtid for billigblekket
Så langt har ikke effekten av mottiltakene stoppet billigblekket, men nå kan fremtiden se mørk ut for billige utskrifter. Cryptography Research Inc. i San Fransisco utvikler nå en brikke som ved hjelp av kryptografi sikrer at skriveren og blekket den bruker kommer fra samme produsent.

Sikrere og billigere enn før
Den nye brikken skal være langt vanskeligere å gå etter i sømmene enn sine forløpere, og den skal også være langt billigere å produsere. Brikken, med det klingende navnet CryptoFirewall, er foreløpig ikke tatt i bruk i skriverindustrien. En liknende løsning for Blu-ray er på vei, og en annen brikke fra CRI er allerede i bruk i flere millioner TV-dekodere.

En nøkkel for hver patron
I tillegg til at selve designet på brikken vil by på problemer for hackere, er også kryptografien den baserer seg på en hard nøtt. Kit Rodgers i CRI hevder at deres tiltak skal gjøre det nærmest umulig å bryte krypteringen en gang for alle. En tilfeldig nøkkel genereres for hver enkelt patron og dermed kan man ikke bryte krypteringen for alle patroner på en gang.

Annonse


Med 123 millioner blekkskrivere og 25,6 millioner laserskrivere i USA alene, er det ikke utenkelig at det fins penger å hente på å tvinge brukerne over på originalt blekk.

Kilde:
CNet News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse