Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ved iPhone-lanseringen i USA var det mange som satte seg i kø for å vente på telefonen.

Den store iPhone-dagen

Profesjonelle køsittere og virtuelle fingermerker. I dag kulminerer iPhone-hysteriet.

Klokken 18 i dag New York-tid (midnatt norsk tid) skjer det endelig: Den offisielle lanseringen av Apples iPhone, kanskje det mest forhåndsomtalte teknologiprodukt som noen gang er blitt sluppet løs på massene.

Bort med krystallkula

Vil salget stå i stil med forhåndsinteressen? Vil produktet floppe hvis det ikke lever opp til forventningene? Vil Apple ta over verden og innføre diktatur?

Spekulasjonene er like mange som all verdens tenkelige scenarier og noen til. Nå vil det heldigvis ikke ta langt tid før alle verdens teknosynsere kan legge vekk krystallkulene sine og forholde seg til virkelige brukererfaringer og salgstall.

Opportunister i kø

Ting kan imidlertid tyde på at forhåndsinteressen for iPhone har falt noe etter at det totale kostnadsbildet ble kjent, og tidlige produkttester avslørte at anmelderne var lite fornøyd med linjehastigheten i abonnementet.

I San Francisco, det nærmeste man kommer en hjemby for Apple, kan Reuters rapportere om at det ikke finnes en eneste Apple-fan i iPhone-køen. Derimott finnes det en haug med opportunister som satser på å selge enten telefonen eller plassen sin i køen når stunden kommer. To klovner hadde også funnet veien i håp om å stjele noe av oppmerksomheten.

Kø-veteran sitter først

Teknologipresse verden over har rapportert vidt og bredt om veiarbeider Greg Packer, som sitter først i iPhone-køen i New York. Nå viser det seg at selv han ikke er særlig interessert i iPhone. Derimot er han en profesjonell køsitter. Han var først i køen da de gjenåpnet Ground Zero, han var den første som signerte kondolanseprotokollen etter prinsesse Dianas død, og han var den første til å gratulere George W. Bush etter presidentinnsettelsen. Han har også stått åtte timer i kø for å møte popartisten Brandy.

Tiden har også kommet for mer eller mindre eksentriske iPhone-simulatorer. For deg som verken har lyst eller mulighet til å kjøpe Apples selvutnevnte vidunder, kan du få et inntrykk av opplevelsen ved hjelp av denne Fingermerke-generatoren, der du kan skitne til iPhone og tørke den ren, igjen og igjen og igjen.

ITavisen vil være tilbake med fyldig dekning av iPhone-lanseringen i løpet av helgen.

Stikkord: iphone, mac, Mobil