PASS PÅ: Det er ikke bare på nettet du risikerer å bli infosert med badware. Nå advarer sikkerhetsekspertene mot digitale kinesiske fotorammer.

Annonse


Politimenn dømt for hacking

To britiske politimenn er dømt for hacking og ulovlig avlytting etter å ha blitt avslørt som tvilsomme privatetterforskere på si. Noen av Storbritannias rikeste menn er involvert i saken.

Falske navn

Jeremy Young og Scott Gelsthorpe startet AIS (Active Investigation Services) under falske navn mens de forrtsatt var ansatt i politiet. De falske navnene brukte de for at det skulle være vanskeligere å spore deres illegale etterforskningsmetoder.

En av deres klienter, søppelmillionæren Adrian Kirby, er dømt til seks måneders fengsel etter at han leide firmaet til å spionere på en gruppe som etterforsket miljøsaker.

Hacket e-post for 60 000

AIS tilbød blant annet hacking av e-postkontoer mot et honorar på 60 000 kroner. Til dette brukte de en trojaner utviklet av IT-spesialisten Mark Caron fra California. Med en gang trojaneren var installert på PC-en, ga den hackerne full tilgang til materialet.

Annonse


For 72 000 kr i måneden kunne klientene få avlyttet fasttelefonen til den de ønsket å overvåke. I Storbritannia er dette strengt ulovlig. AIS tilbød også tjenestene til profesjonelle «bløffere», folk som er eksperter på å lure informasjon fra andre på falske premisser.

Metodene til AIS ble avslørt etter at telefonselskaept BT tipset politiet om et av avlyttingstilfellene.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse