MOBILT:  Nå kan du laste ned Google Maps for Norge på mobilen.

Annonse


Google Maps på mobilen

Søkemotorgiganten Google ruller nå ut en endelig versjon av sin karttjeneste Google Maps i Norge. Google Maps blir tilgjengelig både på nett og mobil, og lar deg søke i kart etter restauranter, butikker eller reiseruter.

Frir til lokale annonsører

I resten av Europa er Google Maps blitt svært populært, og mange lokale bedrifter som spisesteder, håndverkere og servicebedrifter bruker tjenesten til å profilere seg. Etter hvert vil også Google Maps Norge få annonser fra lokale leverandører som er relevante for kartsøket.

Google oppfordrer bedrifter og privatpersoner til å videreutvikle tjenesten deres ved å bygge egne tjenester basert på Google Maps.

Bergen best i Google Earth

På pressekonferansen knyttet det seg imidlertid like mye interesse til et annet spørsmål: Når vår vi norske Google Earth-bilder i bedre oppløsning. Google svarer som alltid at dette er noe de jobber kontinuerlig med. I tillegg sparker de ballen over til norske kommuner:

Annonse


– Bergen kommune sendte oss akkurat nydelige flyfoto av byen. Dermed er Bergen den norske kommunen med de desidert beste bildene på Google Earth, sier Jan Grønbech, sjef for Google Norge.

Google Maps for mobilen kan du laste ned på google.no/gmm. Vi minner om at datatrafikk på mobilen koster penger selv om programvaren er gratis.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse