Hopp til navigasjon Hopp til innhold
TYVEN, TYVEN: Den ukrainske hackeren Oleksandr Dorozhko ligger an til å bli rik takket være et smutthull i amerikansk lov. (Ill.: ITavisen/Per Ervland)

Nettradio i streik

Protesterer mot katastrofale royalty-økninger.

På tirsdag vil nettradiolyttere verden over bli møtt med rungende stillhet. Årsaken er at en koalisjon av amerikanske nettradioer, med Yahoo, Viacom og RealNetworks i spissen, vil markere sin motstand mot nye royalty-regler for nettradio.

Knekkes av avgifter

Nettradioselskapene hevder at de nye royalty-reglene, som er planlagt å tre i kraft fra 15. juli, kan komme til å koste dem én milliard dollar i året (seks milliarder kroner) i administrasjonsutgifter.

Koalisjonen «redd nettradio» frykter at mange må legge inn årene når de nye copyrightreglene trer i kraft. I første omgang vil det innbære en tredobling av dagens avgiftsnivå. På sikt ønsker man at nettradioene betaler royalties per lyttertime.

Amerikanske opphavsrettsmyndigheter står på sitt, og vil ikke gi nettradioene bedre betingelser. De får støtte fra foreningen for amerikanske TV- og radioartister, som understreker at alle artister fortjener kompensasjon for bruk av åndsverket sitt.

Kilde:
BBC

Stikkord: internett