PÅ NORSK:  Norge ble lagt til i Google Maps for lenge siden, men først nå kommer karttjenesten i fullversjon til Norge.

Annonse


Nå kommer norsk Google Maps

I morgen torsdag er norske journalister invitert til den offisielle lanseringen av Google Maps på norsk. Google Maps er Europas mest populære karttjeneste. Hittil har imidlertid nordmenn måttet klare seg uten.

Samarbeider med Gule sider-eier

I Norge skal Google samarbeide med katalogselskapet Eniro, ifølge en artikkel i Dagens Næringsliv. I Danmark har Google Maps inngått avtaler med Eniro, avisen Berlingske Tidende, og Posten. Eniro eier i dag Telefonkatalogen og Gule sider, som allerede tilbyr et eget kartsøk.

En av årsakene til Google Maps’ enorme popularitet er at Google opererer med åpen kode, slik at alle som vil kan skape sine egne tjenester med Google maps som basis. Blant annet bruker lokalavisa Budstikka Google Maps til å vise hendelser i området.

Lag ditt eget kart

Også Apples populære iPhone kommer med Google Maps som verktøy, slik at du blant annet kan foreta kartsøk og finne reiseruter på mobilen.

Etter hvert har Google gjort det svært enkelt å lage egne kart. Her kan du sjekke ut norske Google Maps.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse