Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mange X-Fi-eiere har sett seg lei av den dårlige støtten i Vista. Creative-sjefen lover ingen nye funksjoner. (Ill.: Creative)

Creative svarer på kritikken

Alle endringene i Vistas lydsystem var helt ukjente for oss, forteller Creative-sjef.

Creative visste ingenting om endringene i Vista før det ble lansert.

– Visste ingenting før lanseringen

I et intervju med IDG.se forteller Creatives sjef for lydprodukter i Europa, Darragh O’Toole at selskapet ikke visste om de omfattende endringene i Vista. Samtidig har selskapet enda ikke løst problemet med 4GB minne og Vista x64. Denne konfigurasjonen får nemlig Vista til å kræsje ofte.

På spørsmål om DRM-funksjonene i Vista har vært et hinder for Creatives drivere: – Alle nye eller endrede funksjoner er et hinder og alle de utallige endringene i Vistas lydsystem var for oss helt ukjente frem til lanseringen av Vista. Det samme gjelder for alle lydkortprodusentene, ikke bare Creative, forteller O’Toole

– Fungerer

O’Toole forteller at han selv har kjørt Vista og Creatives drivere uten problemer på maskinen hjemme i et halvt år. Han har full tiltro til at Creatives teknikere har god oversikt over Vista og at de jobber med å rette problemene.

– Folk har ikke innsett at vi har hatt nesten komplette beta-drivere tilgjengelig siden slutten av 2006. Vi forventer heller ikke at alt fungerer rett første gangen på en ny plattform. men jeg synes våre utviklere har gjort en bra jobb så langt. Vi overvåker forumet vårt for å fort kunne identifisere vanlige problem, sier O’Toole.

Alchemy blir standarden

O’Tool påpeker at Vista driverne er komplette hva angår funksjoner, men at det kommer oppdateringer til Alchemy. Alchemy kommer også for noen utvalgte Audigy-kort. Dermed ser det ut til at alle spill med DirectX-lyd må bruke Alchemy til evig tid for å få EAX og andre effekter i Vista.

Kilde:
IDG.se

Stikkord: windows