Politikeren Bennie Thompson sier det stadig flere mener: Sjefen for USAs IT-sikkerhet bør finne seg noe annet å gjøre.

Annonse


Vil sparke USAs IT-sjef

Scott Charbo er toppsjefen i Homeland Security, og har dermed ansvar for USAs føderale IT-sikkerhet.

– Ikke godt nok

Nå mener stadig flere at han ikke gjør jobben sin godt nok. I løpet av 2005 og 2006 ble det raportert om hele grove 844 sikkerhetshull.

Hackere har ved flere anledninger fått full tilgang til statlige maskiner og nettverk, ikke-autorisert programvare har blitt installert på offisielle maskiner, sensitiv e-post har blitt sendt ut via åpne kanaler.

Lang liste

Den lange listen over sikkerhetsproblemer bare fortsetter. Det har vært flere tilfeller av alvorlige lekkasjer av sensitiv informasjon. Såkalte botnets har blitt etablert med statens maskiner som såkalte «zombier», brannmurer har vært feilkonfigurerte og dermed lite effektive.

Annonse


Og sist, men ikke minst har det vært en veritabel invasjon av virus, ormer og trojanere på føderale nettverk og PCer – langt inn i de mest hemmelige sikkerhetsorganene.

– Ville ikke gått i næringslivet

Nå sier demokratenes kongressrepresentant Bennie Thompson (Missouri) rett ut at Charbo bør vurdere sin stilling. Han mener at Charbo for langst ville ha mistet jobben om han hadde jobbet som IT-sjef i et privat firma.

Han får støtte fra sin republikanske opponent, Texas-representanten Michael McCaul. McCaul strekker seg så langt som til å si at den manglende IT-sikkerheten er en verre trussel enn de etter hvert så mye omtalte «weapons og mass destruction» (masseødeleggelsesvåpen) som USAs tropper ikke fant i Irak.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse