744px-Pirate_Flag_of_Rack_Rackham.svg

Annonse


Slik stoppes piratene

Programutvikler Trey Harrison klarte noe platebransjen har brukt millioner av dollar og utallige advokattimer på med en enkelt e-post. Hva er hemmeligheten? God, gammeldags høflighet.

Syv års arbeid

Da Harrison oppdaget at programvaren han hadde brukt syv år på å utvikle, Salvation, var blitt lagt ut til nedlasting av en gruppe warez-pirater, ble han først forbannet. Så ville han ha hevn, før han til slutt følte seg beæret.

Salvation er et programmeringsverktøy som lar brukeren lage skreddersydde videomikser og lysshow til konserter, klubber og gallerier. For å skape interesse for produktet, hadde Harrison lagt det ut til 30 dagers fri gjennomprøving før kjøp.

Sendte e-post

Det tok ikke lang tid før warez-gruppen BlueBeta3D hadde hacket piratbeskyttelsen og lagt ut Salvation til nedlasting på nett.

Annonse


I motsetning til større aktører med mer finansielle muskler, valgte Harrison en noe mykere tilnærmingsmetode. Han sendte en høflig e-post til piratene, og ba pent om de kunne la være å distribuere åndsverket hans. her er svaret han fikk:

Overraskende svar

Hei, Trey

Takk for tilbakemelding. Vi har stor forståelse for utviklernes rolle. Vi slipper bare produktet ditt så mange som ellers ikke har tilgang kan lære mer om det. Forhåpentligvis gir dette deg mer oppmerksomhet på verdensbasis. Vi beklager hvis dette har skapt problemer for deg, og vil ikke slippe dette produktet igjen. Lykke til med videre utvikling.

Hilsener

Trey var mildt sagt overrasket, men ikke misfornøyd, med resultatet. Som rettighetshaver støtter han fortsatt RIAA og MPAA i kampen mot piratkopiering og ulovlig fildeling, men håper gigantene vil innse at å saksøke bestemødre og skoleelever ikke er veien å gå.

Kilde:

Torrent Freak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse