Annonse


SPILLTEST: Buzz Mega Quiz

De fleste som er interessert i sosial spilling har vel etter hvert fått et forhold til Buzz. Kraftig markdesført av Sony som en del av trekløveret Singstar, Buzz og EyeToy, ble spillet raskt et populært innslag blant quiz-sultne festdeltakere.

Mye takket den esktremt innbydende presentasjonen. De fire “buzzerne”, med sine store, lyse knapper, var umiddelbart tiltrekkende. Selv om spillet i seg selv kanskje slet med noe billig produksjon (begrenset animasjon på figurene, for eksempel), var det hele enkelt og morsomt.

Konseptet er siden blitt utvidet. Blant annet fikk vi den ordenlige oppfølgeren – The BIG Quiz, som hadde flere nye ideer, men også et betydelig antall problemer. Dessuten dukket det opp en del barnevennlige varianter av Buzz, med fokus på fargerike minispill.

Større og bedre

Men nå er det tid for nok en “ordenlig” Buzz, og denne gjør nesten alt riktig. Her er det et omfattende antall spørsmål, masse nye spillvarianter, og en rekke andre forbedringer.

Annonse


Det er naturligvis mer av det samme vi snakker om her. Prinsippet med å plugge inn fire (eller åtte) buzzere gjelder fortsatt, du skal fremdeles velge figur, lyd, taste inn navnet og så videre.

Et vanlig, full-lengde spill introduserer imidlertid masse nyheter. I stedet for tradisjonell poengsamling på begynnelsen, får vi nå velge spørsmål innen diverse kategorier. Ideen er fremdeles å introdusere oss til spillet på en mer delikat måte, og subtile endringer i spørsmålenes flyt gjør at det føles ferskt og nytt.

Etter de innledende rundene der deltakerne får muligheter til å bygge opp poengene, dukker det opp vanskeligere omganger. Mange av dem er fremdeles basert på konseptene vi kjenner – én omgang handler om å stjele poeng, en annen om å kaste kake på motstanderen (tilsvarende tidligere sniper-modusen). Men noen er helt nye, og glimrende.

Nye konkurranser

Geografispørsmålene, for eksempel. En spillvariant der du flyr fra land til land, og svarer på spørsmål som er relatert til dette området. Eller den spennende avslutningsrunden, der alle deltakernes poeng gjøres om til tidsnedtelling, og de som svarer riktig får ekstra tid, mens de som svarer feil taper tid. Denne modusen er faktisk nesten grunnlag for samlivsbrudd, så vær forsiktig.

Det finnes i tillegg en rekke kortere spillvarianter og muligheter for å sette opp ditt eget spill, noe som åpner for mye fleksibilitet. Og det går faktisk veldig bra å underholde deg selv med Mega Quiz, da en enkeltspillervariant også inneholder noen kreative quizvarianter.

Bedre spørsmål

Spørsmålene i seg selv har fått et kvalitetsløft. Vi har foreløpig ikke opplevd noen gjentakelser, og selv om noen av spørsmålene kan være latterlig lette, er andre svært intellingent skrevet. Med full norsk oversettelse, naturligvis. Svært mange av spørsmålene er illustrert med bilder, video og musikk, og kvaliteten, spesielt på bildene, er langt bedre enn før.

Visse problemer oppstår likevel. Gjerne bare små ting, som ingen enkel løsning for å pause spillet, eller avslutte midt i et spill. Noen plagsomme kommentarer fra vertene Buzz og Rose. Et grafisk uttrykk som er nokså gammeldags, og kunne trengt en overhaling.

Men alt i alt er Buzz Mega Quiz et fabelaktig partyspill, glimrende avveksling fra tradisjonelle skyte- og rollespill. Og definitivt det beste Buzz-spillet så langt, den mest gjennomoførte, kreative og underholdende. Ingen grunn til å ikke skaffe seg dette, om du har sansen for Buzz-spillene fra før.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER