002

Annonse


HTC Touch: førsteinntrykk

iPhone-inspirerte mobiler er i vinden for tiden. Det skal være lite, elegant og med trykkfølsomme skjermer, der du kan navigere deg rundt mobilens menyer med bare fingrene.

HTC Touch ble avslørt for noen dager siden, og i dag ankom de første eksemplarene Norge. Vi ble med på en komfortabel båttur med HTC (noen må gjøre denne jobben også) for å titte nærmere på telefonens muligheter.

For det første: Den er overraskende tynn, elegant og sofistikert. I beste Apple-stil er hele esken gjennomført, og selve mobilen føles ganske så luksuriøs. Den mangler noen form for tastatur, men har et par navigasjonsknapper, og noen snarveier til for eksempel kamera. Du heller ikke bruke fingrene, en tradisjonell pinne følger også med.

Skyv fingeren

Men hele ideen baserer seg på at du gjør bevegelser med en finger langs den trykkfølsomme skjermen. Hovedmenyen består av klare ikoner, du kan raskt klikke deg inn på klokken, kalenderen, værmeldingen og andre funksjoner. Ved å bevege fingeren oppover går du inn på neste skjerm, der ytterligere ikoner gir deg tilgang til epost, internett og tilsvarende funksjonalitet. Derfra beveger du fingeren til høyre eller venstre, og kommer inn på telefonlisten (der bilder av dine kontakter kan legges inn for rask tilgang) og medieavspilling.

Annonse


Telefonen reagerer raskt, men du må trykke ganske hardt før det faktisk skjer noe. Noe tilvenning må nok til.

Se alle bildene av mobilen her.

Fortsatt vanlig Windows

Denne ikonbaserte menyen er imidlertid bare et skall, går du inn på selve programmene er det fremdeles vanlig Windows Mobile du må forholde deg til, og akkurat dette er ikke spesielt revolusjonerende. Ikonene og teksten er små, og du må nok ta frem pinnen for å betjene dette mest effektivt.

Touch blåser oss heller ikke av stolen når det gjelder øvrige funksjoner. Kameraet har to megapiksels oppløsning, og det mangler 3G. Riktignok er både WLAN og EDGE-støtten på plass. Telefonen skal være liten og elegant, og nå brede kundemasser, og dermed måtte noen av funksjonene ryke, i følge HTC.

Men for all del, Touch virker som en artig liten sak. Vi kommer om kort tid tilbake med fullverdig test, men i mellomtiden kan du ta en titt på bildene av mobilen.

KLIKK HER FOR BILDENE AV TELEFONEN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse