Hopp til navigasjon Hopp til innhold
index_hero20070611

Alt om Apple Leopard

Apples nye operativsystem lanseres i oktober. Les om alle de nye funksjonene og forbedringene her.

Apples nye operativsystem lanseres i oktober og kommer i kun en utgave.

Kun 64bits

Apples nye operativsystem kommer i oktober og får en prislapp på 129 dollar, omlag 774 norske kroner. Apples Leopard har mer enn 300 nye funksjoner og forbedringer og kommer til forskjell fra Windows Vista kun i en versjon. I tillegg dropper Apple 32bit, det blir kun en 64bits versjon som i følge Jobs er 2-3 ganger kjappere enn 32bits.

Utseendet og funksjoner

Leopard har blitt pusset opp. Blant annet er oppgavelinjen øverst blitt transparent og docken har fått en speileffekt. For å lettere kunne holde orden på filer har Leopard funksjonen Stacks. Stacks sørger å legge alle filene i en mappe i docken, når man trykker på mappen presenteres alle filene. Stacks bruker Core Animation, Apples nye teknikk for å vise effekter og animasjoner uten at det skal gå utover maskinytelsen.

Forhåndsvisning med QuickLook

Finder får også et nytt utseendet og det går nå ann å søk på nettverket og på andre Macer med spotlight. CoverFlow har blitt endel av Finder, man kan derfor bla filene sine akkurat på samme måte som man blar i musikkfilene i iTunes. QuickLook er en helt ny funksjon som innebærer at man kan forhåndsvise alle type filer uten å måtte åpne de respektive programmene. Dette fungerer på alt fra Word-dokumenter til film.

BootCamp

BootCamp bakes inn i Leopard. BootCamp lar deg kjøre Windows på Macen, men ikke samtidig. Spaces er Apples svar på virtuelle skrivebord og ble forhåndsvist i fjor. Dashboardet får nye widgets, blant annet en film-widget og en webwidget som gjør det veldig enkelt å lage egne widgets uten noe programmeringskunnskaper.

iChat får en oppgradering i form av bedre lyd, fotoeffekter og bakgrunnskulisser. iChat skal nå også fungere utmerket til videokonferanser. Time Machine er Apples svar på Microsofts system restore, men med et mye mer visuelt uttrykk. Det er til forskjell fra System Restore lagt vekt på å kunne finne tilbake til enkeltfiler og mapper.

Se de nye funksjonene i aksjon på Apples nettside her.

Kilde:
Apple.com

Stikkord: Apple, leopard, mac