Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– YouTube på mobilen neste år

Ett minutts video er nok på bussen, mener grunnlegger.

Steve Chen grunnla sammen med kameraten Chad Hurley den populære videotjenesten i 2005. Litt over ett år seinere ble YouTube kjøpt opp av Google for svimlende 1,65 milliarder dollar (over ti millioner norske kroner).

Også for WAP

Hittil har det vært mulig på flere mobiltelefoner å se YouTube-videoer med en Flash-plugin i nettleser for vanlig internett (html). Nå vil YouTube gjøre videoene sine tilgjengelig for alle mobilbrukere – også de som bare har WAP-mulighet.

Chen uttalte på et seminar i Taiwans hovedstad Taipei i helga at han er klar med mobilstøtte neste år. Noen eksakt dato ble ikke gitt.

Maks 10 minutter

I følge Chen er 30 til 60 sekunder nok lengde for at videoene skal fungere optimalt på buss, trikk og t-bane. For togturer foreslår han en lengde på 10 minutter – det samme som er standard på de vanlige videoene som ligger ute.

YouTube tillot i begynnelsen ubegrenset lengde på videoene brukerne la inn, men innførte seinere en begrensing på ti minutter. Årsaken var kapasitetsproblemer, men den egentlige grunnen er trolig frykten for at folk skal legge inn opphavsbeskyttet materiale som hele filmer og TV-episoder.

Kilde:
Yahoo/AP

Stikkord: internett, Mobil, youtube