3839635823

Annonse


Er Mac dyrere enn PC?

Apples maskiner blir ofte beskyldt for å være mye dyrere enn sine brødre i PC-verdenen. Det stemmer ikke alltid.

Ikke så stor forskjell

Datatidsskriftet Computerworld har sammenlignet Apple-maskiner og maskiner fra Sony, Toshiba og HP. MacBook Pro og lillebror MacBook klarer seg bra mot de store PC-produsentene.

Når man sammenligner 17″-versjonene av MacBook Pro mot Dells toppmodell XPS M1710, viser det seg at Dells maskin faktisk er ca. 3900 kroner dyrere. Den har flere USB-porter og et kraftigere skjermkort, men en tregere prosessor. I tillegg er den tyngre og tykkere enn Macen.

iMac

Sonys Vaio All-in-One Dekstop har 19″-skjerm, 2GB minne og 250GB harddisk og kan sammenlignes med Apples 20″ iMac. Sonys modell har 1.83GHz Core 2 Duo, mens Apples maskin kan skryte av 2.16GHz og er i tillegg ca. 1800 kroner billigere. Selv om man oppgraderer iMacen med mer minne og ett råere skjermkort blir den litt billigere enn Sonys maskin.

Annonse


Macbook klarer seg bra

Også de langt rimeligere laptopene til Apples klarer seg bra. MacBook klarer seg bra mot 12″ og 13″-modeller fra Sony, Toshiba og HP. Computerworlds artikkelforfatter er enig i de PC-brukerne som påpeker at Apple ikke har noe å tilby personer som ønsker en maskin til rundt 3600 kroner.

Kilde:
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse