7.10 lanseres allerede 18. oktober.

Annonse


Linux-revolusjon på mobilen

Canonical Ltd. selskapet bak Ubuntu avslører flere planer rundt Ubuntu Mobile.

Intel først ute

Ubuntu Mobile and Embedded Edition er først og fremst tenkt som operativsystem på Intels kommende Mobile Internet Device som kommer i 2008. OSet har støtte for video, lyd og surfing i tillegg er det optimalisert for Intels strømsparende CPUer.

OSet kommer til å være optimalisert for å starte fort og bruke minimalt med minne og lagring. Jane Silber i Canonical Ltd. er godt fornøyd med tilbakemeldingen selskapet har fått på OSet.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på vår første pressemelding, mange utviklere har vist interesse for prosjektet. Med en klar sti, en aktiv utvikler-community og et fast dato og jobbe mot så ser vi fram i mot å kunne lansere Ubuntu for mobile enheter, forteller Silber.

Annonse


Klar i oktober

Den første fullversjonen av Ubuntu Mobile and Embedded Edition skal etter planen være klar i oktober i år. Dette er samtidig som Ubuntu 7.10 til datamaskiner lanseres

Intels Doug Fisher har tro på markedet. – Det voksende markedet for mobile enheter betyr en stor vekst for Intel og industrien. Etterspørslene etter Linux på disse enhetene vokser, mener Fisher.

Kilde:
IDG.se

Annonse