Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Skolelæreren fra Connecticut slipper å sone 40 år i fengsel. (Ill.: sevensheaven.nl)

Kunne fått 40 år for spionvare

En lærervikar i USA ble dømt for å ha gitt elevene spionvare. Nå er hun benådet.

Julie Amero var høsten 2004 vikar for en 7. Klasse i Norwich, Connecticut. Ved noe hun selv mener var et uhell ble elevenes PCer infisert av spionvare som samtidig viste pornografiske bilder.

Kan bli reist på ny

Hun ble siktet og senere dømt for forholdet. Med en slik dom kunne hun etter loven bli dømt til 40 års fengsel. I dommen ligger det imidlertid en mulighet til å få saken opp på ny.

Nå viser det seg at dommen blir opphevet, og at Amero slipper straff. Men det behøver slett ikke være enden på marerittet for lærervikaren. Påtalemyndigheten mener at saken har stor prinsipiell betydning, og kan komme til å reise saken på ny.

– Svært glad

Verken Amero eller hennes advokat William Dow vil kommentere saken, men en IT-ekspert som vitnet i lærerens favør sier at Amero er svært glad.

– Hun er høyt oppe. Det er mulig hun ikke er ute av uføret ennå, men dommen er i det minste tatt bort, sier Herb Horner, som arbeider med etterforskning av datakriminalitet.

Sex-fobi bak?

Saken har vakt betydelig oppsikt i USAs programvaremiljøer, og Julie Amero har fått støtte fra mange hold. Også fra det «grå» miljøet som utvikler den typen programvare hun ble dømt for å legge inn på elevenes PCer.

Mange mener at det er angsten for sex som ligger bak saken, mer enn den potensielle faren som ligger i spionvare. Kunne fått 40 år for spionvare

Stikkord: programvare