Hopp til navigasjon Hopp til innhold
AVSLØRING: Bill Gates kom med avsløringene under en offentlig oppptreden sammen med Apples Steve Jobs. (Ill.: CNET Networks)

Wii-kontroll til Xbox

Bill Gates hinter om forbedret bevegelsessensor i framtiden.

Under samtalen med Steve Jobs på All Things Digital-messen i forrige uke, hintet tidligere Microsoft-sjef Bill Gates at vi kan få se en bevegelsessensitiv kontroller til Xbox i fremtiden.

Rakker ned på Wii

Gates vil imidlertid ikke være med på at kontrolleren har noe til felles med Nintendos Wii, som han tidligere har kritisert på grensen tillatterliggjøring.

– Nei, det har ingenting med det å gjøre. Du kan ikke plukke opp tennisracketen din og svinge den. Du kan ikke sitte der med vennene dine og gjøre slike helt naturlige ting, protesterte Gates.

Intuitiv teknologi

Gates presiserer at mens Wii er basert på 3D-posisjonering, snakker han om en controller med videogjenkjenning, altså et kamera som ser og tolker bildene for å danne et bilde av hva som foregår.

Dersom Gates’ fremtidsvisjoner slår til, vil fremtidens interaktive løsning derfor være et kamera som ser deg i tennisutstyr og bare gjetter at du har lyst til å gjenoppleve den store Wimbledon-kampen mellom Borg og McEnroe med deg selv i rollen som den krøllete hissigproppen.

Kilde:
Games Industry

Stikkord: wii, xbox