Sun hjelper OpenOffice med en Mac-port.

Annonse


OpenOffice snart for Mac

I 2003 ble prosjektet med å få OpenOffice til MacOS X stoppet grunnet for store utfordringer i forhold til versjon 2.0 av kontorpakken som ble lansert til Windows. Nå hjelper skaperne av Java til med å få prosjektet på beina igjen.

X 11

Det er mulig å kjøre OpenOffice ved hjelp av X 11, en del av X Window systemet, men dette er noe de færreste Mac-brukerne har erfaring med. Mac-folket har lenge ventet på en skikkelig MacOS X versjon av den meget populære kontorpakken som også er helt gratis.

OpenOffice har sine røtter i Suns gamle StarOffice-kontorpakke. Sun har derfor god kjennskap også til OpenOffice.

Apple-vekst

Programmereren Philipp Lohmann i Sun forteller at en av grunnene til at selskapet nå tar jobben er den økende bruken av Apple-maskiner.

Annonse


– Om du ser deg rundt på konferanser og på flyplasser, så vil du legge merke til at flere og flere mennesker bruker Apple-notebooks. Vi støtter dette prosjektet grunnet interesse og aktivitet i brukerbasen, forteller Lohmann.

Den ferdige versjonen av OpenOffice til MacOS X får også støtte for OpenGroupware. OpenGroupware håper på å ta markedsandeler fra Microsofts mye brukte Exchange e-post server.

Kilde:
BetaNews.com

Annonse