Wikipedia er ikke tilgjengelig fra onsdag til torsdag.

Annonse


Wikipedia krever eksamensbevis

Det brukergenererte nettleksikonet Wikipedia vil nå forlange bevis fra alle brukere som presenterer seg med akademiske titler eller andre titler som kan bidra til å øke troverdigheten deres.

Falsk professor avslørt av magasin

Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales foreslo et slikt system allerede for to år siden, men har først vunnet gehør etter oppstyret rundt brukeren Essjay. Essjay hevdet å være professor i både religion og filosofi. I stedet viste det seg at han var en 24 år gammel strykkandidat ved navn Ryan Jordan.

Jordan ble til slutt kastet ut av Wikipedia, etter å ha blitt avslørt av magasinet New Yorker. Da hadde han rukket å stige svært høyt i gradene internt i nettleksikonet, i tillegg til at han var blitt ansatt i Jimmy Wales’ kommersielle selskap Wikia Inc.

Ba om unnskyldning

Nå vil alle Jordans rettelser bli gått etter i sømmene. Hovedpersonens siste handling på Wikipedia var å be om unnskyldning dersom han har skadet nettstedets anseelse. Eller som han uttrykte det selv:

Annonse


– Det var, ærlig talt, mitt inntrykk at det var velkjent at jeg ikke var den jeg hevdet å være, og at uten bekreftelse ville ingen respektabel (!) publikasjon trykke dette.

Akademikere, legitimér eder

Nå vil Wikipedia-sjefen at folk som briljerer med akademiske titler på Wikipedia, skal bli nødt til å presentere seg med fullt navn, slik at opplysningene kan sjekkes.

– Men å slå i bordet med en akademisk tittel for å vinne en diskusjon er upassende uansett, enten titlene er ekte eller ikke, sier Jimmy Wales til Associated Press

Annonse