itavisen 10år

Annonse


ITavisen fyller 10 år!

Klokka 11 den 22. oktober 1996 – etter betydelig teknisk trøbbel – lå ITavisen første gang på nettet. Siden den gangen har både vi og den verdenen vi skriver om endret oss mye.

MP3-generasjonens organ

ITavisen.no for ti år siden var en ganske annen publikasjon enn i dag. Fra å være en ren bransjepublikasjon utviklet vi oss til å bli kanskje Norges viktigste talerør for det noen kanskje litt upresist kaller nedlastingsgenerasjonen.

Undersøkelser som vi har foretatt viser at den typiske ITavisen-leser er en ung mann mellom 15 og 35 år som er enn normalt interessert i teknologi. Men leserskaren vår går langt ut over dette. Vi har nå lesere i alle lag av folket, og kvinneandelen er i ferd med å øke. Over 450 000 nordmenn er innom oss pr. måned (Gallup/TNS Metrix-tall fra september 2006).

Flere revolusjoner

Vi har satser sterkt på leserstyrte tjenester som forum, kommentarfelt og blogg. Det viktigste for oss er at vi fortsatt klarer å være relevante for den økende delen av befolkningen som bruker digitalteknologi i alle former.

Annonse


I de ti årene som har gått har de fleste fått raske bredbåndslinjer hjemme. Vi har fått iPod, YouTube, mobilkameraer og hjemme-PCer med en datakraft som selv større bedrifter en gang bare kunne drømme om.

Utviklingen blir ikke mindre spennende framover, og vi kan love at ITavisen fortsatt skal være i fremste rekke når revolusjonene skjer!

De som vil lese den aller første artikkelen på ITavisen.no finner den HER.