Hopp til navigasjon Hopp til innhold
FEIL PÅ FEIL: Windows slipper fikser for 28 sikkerhetshull. På grunn av nettverksproblemer kan brukerne få problemer med nedlasting av oppdater

Oppdatering struper servere

Microsofts store oktober-oppdaterings får serverne til å knele.

Microsoft har denne uka sendt ut med 10 rettelser som skal tette hele 28 sikkerhetshull. Fem av fiksene er relatert til Windows, fire til Office og en til .NET-rammeverket. De farligste Windows- og Office-feilene rangeres som kritiske.

Automatisk oppdatering drøyer

Fiksen ble sluppet tirsdag, men mange har rapportert tilbake at de har problemer med automatisk oppdatering av Windows. Dette skyldes at Microsofts oppdateringsservere sliter. Mange av de som bruker automatisk oppdatering må derfor vente til onsdag amerikansk tid og muligens enda lenger.

Ifølge Microsoft skyldes dette nettverksproblemer med serverne, og ikke problemer med oppdateringene som sådanne.

Hacker-hull i Word for Mac

Blant de viktigste oppdateringene er oppdateringene av XML Core Services og Windows Shell i Windows, samt oppdateringer av Word, PowerPoint og Excel. Alle disse gjør det mulig for eksterne hackere å fjernkjøre kode på PC-en din, og Microsoft anbefaler at man prioriterer disse oppdateringene.

Også Microsoft Word for Mac får seg en omgang. Nå slipper Microsoft Word 2004 for Mac versjon 11.3. Denne inneholder både sikkerhetsoppdateringer og bugfikser. Ifølge Microsoft gjør deres tekstbehandlingsprogram også Mac-maskiner sårbare for hackerangrep.

Kilde:
BetaNews
BetaNews

Stikkord: hacker, internett, mac, Microsoft, virus, windows