SALGSFORBUD: Pioneer vil ha full stopp i salget av plasmaskjermer fra Samsung.

Annonse


Full plasma-krangel

Elektronikkprodusenten Pioneer trekker rivalen Samsung for retten i USA med beskyldninger om brudd på patentrettigheter.

Vil stoppe salg av Samsung-skjermer

Stridens kjerne er teknologi for å forbedre bildekvaliteten og lysstyrken i plasmaskjermer. Pioneer mener de har patentrettigheter på denne teknologien, og at Samsung benytter seg av den uten lov.

Nå vil Pioneer stoppe Samsungs salg av plasmaskjermer, i tillegg til at de søker en klekkelig erstatning for begåtte overtramp. Dette er første gang Pioneer går til patentrettssak.

Japan mot Korea

I en uttalelse sier Pioneer at de har forsøkt å få til en avtale med Samsung, men at det til slutt ble nødvendig å gå til retten for å beskytte sine ressurser. Samsung avviser at en eventuell rettssak vil få noen konsekvenser for selskapet, og truer med motsøksmål mot Pioneer.

Annonse


Samsung ligger for tiden også i konflikt med Fujitsu og Panasonics moderselskap Matsushita. Analytikere tror dette er de japanske selskapenes metode å skvise sine nye konkurrenter fra de andre asiatiske landene på (Samsung er koreansk – red. anm.). Tidligere har LG (også koreansk) inngått forlik med Matsushita etter en tilsvarende plasmakrangel.

Kilde:
BetaNews

Annonse