Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trelags HD-DVD

Toshiba utnytter Sonys produksjonsproblemer til å doble lagringskapasiteten på HD-DVD i et forsøk på skaffe seg ytterligere forsprang.

Toshiba jobber hardt for å sikre HD-DVD et fotfeste i markedet mens konkurrenten Blu-ray sliter med produksjonsproblemer og forsinkelser. Nå lanserer de en trelags kombinasjonsdisk som vil inneholde både HD-DVD og DVD-formatet.

30 GB lagringsplass

De nye trelagsplatene vil bli levert av produsenten Memory-Tech. Av de tre lagene vil ett bli forbeholdt DVD, ett lag vil bli forbeholdt HD-DVD, mens det siste laget kan være av begge formater. Dermed kan man få en plate som inneholder en tolags HD-DVD med en lagringskapasitet på 30 GB eller en tolags DVD med kapasitet på 8.5 GB. I tillegg vil det være et enkelt DVD- eller HD-DVD-lag på den andre siden.

Trippeldisken er fortsatt ikke godkjent av DVD forum, som styrer utviklingen av både Blu-ray og HD-DVD.

Må oppgradere spillerne

Det finnes allerede tolags DVD-plater som spiller DVD på den ene siden og HD-DVD på den andre siden. Her har Toshiba og Memory-Tech kommet opp med en hybridløsning der to tolags plater er kombinert til én trelags.

Toshiba advarer om at toformatsdiskene muligens ikke er kompatible med alle spillere. Dagens HD-DVD-eiere må forberede seg på å oppgradere firmwaren i spilleren dersom de vil kunne spille av de nye diskene.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: blu-ray, hd dvd, lydogbilde, sony, toshiba