Annonse


Spill-avvenning til Europa

Bakker har siden januar i år behandlet 20 spillavhengige i alderen 13 til 20 år. Symptomene er i følge ham de samme som når heroinavhengige skal kutte ut sprøyta: Skjelvetokter, svette og annet ubehag oppstår hver gang de får øye på en PC-skjerm.

Uten sosialt nettverk

– Vi har hatt inne guttunger som ikke klarer å kommunisere med folk ansikt til ansikt, fordi de i tre år bare har snakket med andre spillere i Korea via maskinen sin. Det sosiale nettverket deres er helt borte, sier Bakker.

I løpet av juli starter han og selskapet Smith & Jones Addiction Consultants opp sin klinikk i Amsterdam. Klinikken vil tilby avvenningsprogrammer på fire og åtte uker, alt etter hvor hardt angrepet pasienten er.

Respektert institutt

Institusjonen vil til å begynne med ha åtte sengeplasser, men regner med å utvide etter hvert. Behovet er stort, både i Nederland og i resten av EU, mener Bakker. Fra før av skal det finnes et titalls slike klinikker i USA. Det finnes også kliniker i andre land, balnt annet i Kina. I Norge finnes det en hjelpetelefon for spillavhengige.

Annonse


På tross av at navnet på klinikken er identisk med navnet på en kjent britisk komi-serie, er Smith & Jones-instituttet en respektert institusjon som har vært aktiv i Nederland siden 1991.

Hittil har de primært jobbet med narkotika- og alkoholavhengighet. Nå er det altså spillernes tur.

Kilde:
Breitbart.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse