Annonse


TEST: Siemens SXG75

Siemens SXG75 er en av de siste mobiltelefonen som kom fra Siemens Mobile. Like etter at denne 3G-mobilen ble annonsert ble selskapet kjøpt opp av asiatiske BenQ, noe som har ført til at det kommer en haug med nye telefoner fra dem i løpet av året.

Men hvordan er 3G-mobilen vi har ventet på i et snaut år. En mobil som er blant de mest avanserte mobilene på markedet. SXG75 kombinerer nemlig 3G, MP3, to megapikselkamera og minnekort, med GPS.

Svak GPS og kamera

Problemet er bare at vi ikke er spesielt fornøyde med GPS-funksjonen i denne telefonen. Ikke ser den ut til å levere 100 prosent riktig lokasjon, samtidig som programvaren er lite brukervennlig. Sistnevnte må man også abonnere på, til en pris på 100 euro i året for et fullstendig europakart.

Vi har heller ikke så mye positivt å si om kamerafunksjonen på Siemens SXG75. Billedkvaliteten er blant det svakeste vi har sett på sammenlignbare to megapikselmobiler, samtidig er responsen altfor dårlig, med opptil tre sekunder ventetid fra man trykker på avløseren til bildet er tatt.

Svak GPS og kamera

Det kan kanskje høres ut som om dette er en elendig mobiltelefon, men Siemens SXG75 imponerer på flere måter. Ikke minst på grunn av all funksjonaliteten Siemens har klart å putte inn i denne mobilen.

Man får jo tross alt en god mobiltelefon, med bra lyd og gode meldingsmuligheter, på grunn av godt design med gode taster. Man får også med en FM-radio og MP3-spiller, sistnevnte hjelpes også godt av støtten for minnekort (RS-MMC).

Prisen ligger faktisk på kun 3 500 kroner, noe som er meget imponerende for en såpass avansert 3G-mobil.

En mer utfyllende test finner du på DinSide

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse