Nokia 9300i

Annonse


TEST: Nokia 9300i

Først må vi forklare at vi har gledet oss til Nokia 9300i. Vi har tross alt regnet med at problemene med forløperen har blitt fikset. Samtidig har den fått støtte for trådløst nett. En vinnerkombinasjon, trodde vi.

Ubrukelig trådløst nett

For vi må innrømme stor skuffelse etter å ha testet trådløsfunksjonen på denne geniale mobilen. Bare det å laste ned forsiden til VG tar i gjennomsnitt fem minutter via en helt vanlig bredbåndslinje, noe som er uholdbart. Samtidig sliter mobilen med gamle problemer med synkroniseringen mot PC og treghet i operativsystemet.

For en mobiltelefon som girer seg inn mot datakommunikasjon vil vi også si at det er skuffende at den mangler 3G-støtte, selv om den selvsagt er utstyrt med EDGE. Den har heller ikke kamera, men det er et valg som er gjort for å appellere til forretningsbrukere som blant annet ikke har lov til å ha kameramobiler.

Bortsett fra disse problemene er Nokia 9300i en genial mobiltelefon, som med sin fine størrelse og enorme funksjonalitet er et nyttig verktøy for den profesjonelle mobilbrukeren. Problemene gjør imidlertid sitt til at vi ikke kan anbefale den. Trenger man en avansert mobil bør man heller vente på Nokia Eseries eller Sony Ericsson P990i.

En mer utfyllende test finner du på DinSide

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse