Mac OS X Tiger

Annonse


Første Mac-orm oppdaget

Mac OS X TigerOrmen, som har fått navnet Leap-A, OSX/Oompa-A eller the Oompa Loompa Trojan Horse, er ikke et virus i seg selv. Den er heller ikke klassifisert som særlig farlig, da den krever at mottageren laster ned og kjører den for at den skal installeres.

– OS X er også sårbart

Likevel mener sikkerhetseksperten at oppdagelsen gjør at Mac-folket må få opp øynene for sårbarheter på sitt eget system. Hittil har det vært slik at virus bare har vært noe Windows-brukere har vært nødt til å bekymre seg for.

Leap-A klassifiseres som både en orm og en trojaner. Den dukket først opp på nettstedet Macrumors, maskert som bilder av 10.5-versjonen av OS X, også kjent som Leopard.

Liten trussel foreløpig

Filen sprer seg først og fremst via øyeblikksmeldingsprogrammet Apple iChat. Hver gang programmet starter, sendes filen latestpics.tgz til alle i kontaktlisten. Mottageren må fortsatt laste ned og åpne filen for å bli infisert.

Leap-A angriper bare 10.4-versjonen av OS X. Det er hittil ikke rapportert mange tilfeller av den, og McAfee og Symantec har klassifisert trusselen som lav.

Kilde:

News.com
Macrumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse