Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spår prisras for smart-telefoner

Microsoft-sjef Steve Ballmer tror at smart-telefoner om noen år vil selges for 6-700 kroner. Det vil gi en eksplosiv salgsøkning.

foto: Per Ervland
Ballmer tror smart-telefoner med Microsofts Windows Mobile Software vil falle kraftig i pris i årene som kommer. Ballmer ser for seg priser på rundt hundredollarsmerket, det vil si ca. 675 kroner etter dagens kurs.

Tre ganger høyere pris

På 3GSM-messen i Barcelona spådde Ballmer at prisfallet vil komme i løpet av et år eller to. Ballmer åpner for at han kan tippe prisen feil, men han tror ikke han bommer med store marginer. I dag selges smart-telefoner med Windows mobile Software for nærmere det tredoble.

Foreløpig er Windows-konkurrenten Symbian totalt dominerende i markedet for mobile operativsystemer. Ballmer tror imidlertid at Windows vil knappe innpå forspranget etter hvert som smart-telefonene øker sin utbredelse.

Nokia trofast mot Symbian

Symbian er eid av Nokia, som konsekvent bruker dette operativsystemet på alle sine smart-telefoner. Det er derfor ingen fare for at Microsoft skal få monopol på dette markedet på en stund.

Kilde:
Reuters

Stikkord: Mobil