Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Digital-TV-boks startet redningsaksjon

To ganger har signalene fra en såkalt Set Top Box startet redningsaksjoner i Storbritannia. Årsaken er ukjent.

digi
Denne gangen var det Digital-TV-boksen hjemme hos 67 år gamle Mary Donaldson fra Plymouth i Sør-England som sørget for full utrykning fra den britiske kystvakta. årsaken er at boksen sendte ut et såkalt 1215-signal, som er tilsvarende det redningsflåter sender ut til sjøs.

Kopierte signal fra redningsflåte

1215-signalet ble plukket opp av en flybase i Skottland, som igjen sendte det videre til Kystvakta. Her ble det satt igang en storstilt leteaksjon etter det de trodde var redningsflåter fra et forulykket skip.

Fru Donaldson var lykkelig uvitende om ståheien som TV-boksen hennes hadde skapt, helt til hun plutselig fikk besøk på døren fra representanter for Ofcom. Ofcom er Storbritannias svar på Post- og teletilsynet.

Digitale bokser snart til Norge

Det er andre gang en digital-TV-boks setter igang en storstilt redningsaksjon til sjøs på denne måten. Forrige gang det skjedde var i Portsmouth i januar. Årsaken er fortsatt ikke kjent, men de to boksene det er snakk om er blitt tilbakekalt for grundig testing.

Når Norge går over til digitale sendinger vil alle norske husstander måtte ha en slik digital TV-dekoder for å få inn TV-signaler. Tidspunkt og finansieringsmåte for dette er fortsatt ikke endelig avgjort. Canal Digitals satelittkunder som ønsker å se HDTV-sendinger allerede i dag, kan imidlertid kjøpe en boks for ca. 5000 kr.

Ukjent program

Det er ikke kjent hvilket TV-program fru Donaldson så på da dekoderen hennes fikk det for seg å sende ut nødsignalet.

Kilde:

BBC

Stikkord: lydogbilde