Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spennende BenQ-mobiler

Sprekt og raskt er nøkkelordene fra en spennende BenQ-lansering på 3GSM World Congress. Les mer om de tre nye mobilene her.

BenQ-Siemens EF91
For den nyeste aktøren i mobil-Europa vil selvsagt sette sitt merke på 3GSM World Congress i Barcelona denne uken. Det håper de å gjøre med en HSDPA-mobil, en MP3-mobil og en tynn 3G-mobil.

Super-3G er hot

HSDPA ser ut til å ble et av de heteste begrepene på mobilkonferansen denne uken. Denne mobilteknologien gjør for 3G det EDGE gjør for GPRS, noe som betyr at overføringshastigheten i 3G-nettet økes dramatisk. Teoretisk hastighet ligger på i overkant av 3,5 Mbps, men de telefonene som er vist ligger på rundt 1,8 Mbps.

Så også BenQ-Siemens EF91. Denne mobilen skal bli den første mobilen i butikkene med HSDPA-støtte, når den dukker opp i juli til rundt 3 995 kroner. Av andre detaljer kan nevnes et kamera imponerende 3,2 megapiksler oppløsning og støtte for microSD-minnekort.

Hvorvidt det vil være noe behov for HSDPA-støtte er imidlertid langt fra sikkert. Hverken Telenor eller NetCom har kommet med detaljer i forhold til når de planlegger å rulle dette ut i Norge.

MP3-spiller med mobil

Selv om BenQ-Siemens er et mobilselskap hevder de at EF51 først og fremst er en MP3-spiller, men at den også har mobilfunksjonalitet. Denne mobil vil i lukket tilstand se ut som en MP3-spiller, men åpner man lokket vil man også få tilgang til et nummertastatur som man kan ringe via.

BenQ-Siemens EF51

Man har støtte for de aller fleste formater, blant annet Windows Media med DRM. EF51 er også utstyrt med 3D Surround Sound for bedre lydopplevelse, 1,3 megapiksel kamera og FM-radio. Man kan faktisk ta opp lyd rett fra radioen. Den har også støtte for miniSD-minnekort.

BenQ-Siemens EF51 skal dukke opp i løpet av juli og prisen skal ligge på 2 296 kroner.

Tynn 3G

Flere av de største mobilprodusentene satser som kjent på tynne mobiltelefoner. Den siste modellen fra BenQ-Siemens er et bevis på dette. Selv om S81 ikke er den tynneste mobilen i verden er den allikevel blant de tynneste med sine 13 millimeter.

Denne stilige 3G-mobilen har allerede rukket å vinne den internasjonale iF Design-prisen. Beklageligvis er kameraet i denne modellen kun på 1,3 megapiksler. Sammen med støtten for microSD-minnekort gjør støtten for de fleste musikkformater at man også kan bruke S81 som en MP3-spiller.

BenQ-Siemens S81

BenQ-Siemens S81 ventes til butikkene i løpet av juni i år og prisen på denne skal ligge på 3 295 kroner.