Annonse


Passerer snart Caplex

De tradisjonelle leksikonutgiverne frykter likevel ikke konkurransen fra det internasjonale, brukerdrevne gratis-leksikonet Wikipedia. Til det er kvaliteten for varierende og innholdet for upålitelig, mener de.

– Ideologisk krigsarena

– Veldig mye av stoffet er sant og korrekt fremstilt. Problemet er at du ikke vet hvilke artikler det gjelder. Det er en risikoidrett å stole på Wikipedia, sier hovedreaktør Petter Henriksen i Store Norske leksikon til Aftenposten.

Som eksempler trekker han fram artiklene i kjølvannet av Yassir Arafats død, som ble rene krigsskueplassen med helt ulike opplysninger, avhengig av skribentenes ideologiske og geografiske ståsted i forhold til den palestinske lederen.

– Stadig bedre kvalitet

Et annet eksempel er amerikanske politikere, som ble så ivrig opptatt med å endre opplysninger om seg selv og sin politikk at Wikipedia til slutt måtte stenge for IP-adressene til Kongressen.

Annonse


Wikipedias norske talsmann Chris Nyborg mener derimot at antallet signerte og dokumenterte artikler øker, og at dette bidrar til å heve nivået.

Det største norske nettleksikonet er forsatt Store Norske, som har 150 000 artikler på nettet. Leksikonet har hele 300 000 abonnenter – de fleste av dem tilknyttet gjennom arbeidsplasser.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse