Annonse


Fildeling enda mer lovlig

En mann som i fransk presse kalles «Anthony G» ble saksøkt av platebransjeorganisasjonen SCPP (Société Civile des Producteurs Phonographiques) for å ha lastet ned 1875 filer med opphavsbeskyttet materiale via fildelingstjenesten Kazaa.

Privat anliggende

Ved nærmere ettersyn viste disse filene seg å være film i DivX-format. SCPP svarte med å saksøke på ny – denne gangen for 1 212 MP3-filer som de skal ha funnet på Anthonys harddisk i tillegg til DivX-filene.

Byretten i Paris ser helt bort fra om filene inneholder film eller musikk, eller om de er opphavsbeskyttet eller ikke. I dommen som ble offentliggjort i går, heter det at nedlastingen må ses på som et privat anliggende.

Vurderer avgift

Fransk lov, slik den er utformet i dag, dekker etter rettens syn bare kopiering til kommersielt bruk.

Annonse


Dermed er det fritt fram for deling av alle typer opphavsbeskyttet materiale franskmenn i mellom. Forutsetningen er imidlertid at utvekslingen ikke skjer i kommersielt øyemed.

Den franske nasjonalforsamlingen diskuterer nå et lovforlag som kan bety at det legges en frivillig avgift på fem euro (om lag 40 kroner) i måneden for bruk av fildelingsnettverk.

Kilder:
The Register
Boingboing.net

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse