Microsoft Windows

Annonse


Nye hull i Windows

Microsoft WindowsMicrosoft sliter fortsatt med Windows Meta File-sårbarheter. Denne gangen rammer feilen brukere med eldre Windows-modeller, som Windows 2000 eller Windows Millennium Edition.

– Skift nettleser

Problemet ligger, som før, i hvordan Windows Meta File behandler bilder. Dersom du befinner deg på en ondsinnet nettside, er det nok at du velger å se på et bestemt bilde, så er du infisert.

Forrrige gang selskaept oppdaget problemer med WMF, sendte de ut en hastefiks. Da ble det oppdaget at nyere operativsystemer kunne bli infisert med spyware ved hjelp av WMF-svakheten.

XP-hull gir admin-status

Denne gangen gjør feilen at rammede PC-er kan bli fullstendig overtatt av utenforstående. Microsoft anbefaler derfor brukere å oppgradere til nettleseren Internet Explorer 6, service pack 1. Den har ikke samme problem som Explorer-versjonene 5.01 og 5.5.

Annonse


Microsoft advarer også om et annet sikerhetshull i XP, som kan la brukere utføre ting de ikke har status til, som for eksempel å installere programmer på en PC der de ikke har administrator-status.

Kilde:

News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse