Google desktop search

Annonse


Google skviser Microsoft

Google desktop searchIfølge Wall Street Journal skal Google betale Dell en million dollar for å få installere sin programvare som standardprogram på Dell-PC-er. Avtalen strekker seg over tre år.

Dårlig nytt for Microsoft

Dette er dårlig nytt for Microsoft. Googles tette samarbeid med nettleseren Firefox og den tette integrasjonen mellom disse to produktene kan gjøre at tilsvarende produkter fra Microsoft blir valgt bort.

Dell kontrollerer en tredel av PC-markedet i USA. På verdensbasis er selskapets markedsandel 18 prosent. Gjennom avtalen med Dell kan Google beholde sin dominans i søkemarkedet, i tillegg til å snike seg inn på skrivebordet bakveien.

Viktig å være med fra oppstart

Tidligere var det Microsoft som styrte den første boot-sekvensen når du skrudde på en ny PC. Store PC-fabrikanter som Dell og HP har imidlertid tatt tilbake kontrollen over denne. Dermed står døren åpen for andre applikasjoner.

Annonse


Undersøkelser viser at de fleste av oss beholder PC-ens innstillinger etter første boot-sekvens. Derfor anser programvareleverandørene det som svært verdifullt å være en del av denne.

Kilde:

BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse