Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bredbånds-kapasiteten er sprengt

Telenor betaler i disse dager ut erstatning til tusener av ADSL-kunder som ikke får den hastigheten de betaler for. Årsaken er at kapasiteten er sprengt.

Bredbåndstrøbbel penger
Vi har blitt for flinke til å utnytte bredbåndskapasiteten vår. Dermed er Telenor flere måneder forsinket med å gi flere tusen ADSL-abonnenter den hastighetsdoblingen de er blitt lovet. Årsaken er, ifølge Telenor, at en hastighetsoppgradering vil gi stor ustabilitet i nettet når så mange bruker båndbredden sin maksimalt.

– Skrikende behov for kapasitet

Redaktør Bjørn Eirik Loftås i Din Side Data sier til P4 at dette tyder på et skrikende behov for økt kapasitet, i og med at folk øker bruken i takt med hastighetsøkningen.

Dermed må Telenor gi alle sine rammede ADSL-abonnenter et prisavslag på 50 kr per måned. Dette utgjør til sammen 6,75 millioner for telegiganten. Også tidligere har Telenor utbetalt lignende kompensasjoner.

Bekymret for OL-sendinger

Informasjonssjef Atle Lessum i Telenor sier til P4 at det er mulig selskapet må ta selvkritikk fordi de ikke har forutsett den økte bruken godt nok.

Nå bekymrer mange seg for hvordan det vil gå med nettkapasiteten under OL. Med flere leverandører av streaming og levende bilder enn noen gang før, kan OL på nett bli en skikkelig hakkete opplevelse.

Kilde:

P4

Stikkord: internett