Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Antipirater lover åpenhet

Antipiratselskapet SunnComm har blitt enige med organisasjonen EFF om å være åpen på hvilke CD-plater som har kopisperre.

Ikke før hadde bølgene lagt seg i den såkalte rootkit-skandalen, så opplever Sony nok en gang at kopisikring på deres CD-plater blir tema.

Lover bot og bedring

Nå lover selskapet SunnComm at de skal opplyse på sitt nettsted hvilke CD-er som er beskyttet med deres programvare.

Den nye praksisen kom i stand etter en lang og etter hvert konstruktiv dialog med forbruker- og borgerrettsorganisasjonen EFF (Electronic Frontier Foundation), der blant annet SunnComm har lovet å fikse problemene som utgjorde en potensiell fare for PC-brukere som spilte av CD-platene.

Frivillig installering

I likhet med Sonys beryktede rootkit-plater ble det også med SunnComm-sperrren MediaMax 3 installert et program som skulle sikre at CD-ens innhold ikke ble kopiert. Denne sperre kunne imidlertid også føre til at uvedkommende kunne trenge seg inn i PC-en.

Sony rettet feilen, men gjorde akkurat som i forrige runde vondt verre rent sikkerhetsmessig. I tillegg påpekte EFF det utrivelige i at programvaren havnet på PC-en selv om brukeren hadde svart nei på spørsmålet om hun ville installere det.

Her er listen

Nå har SunnComm lovet å gjør installeringen frivillig, samt å tydelig opplyse på sitt nettsted hvilke plater som har deres spesielle form for beskyttelse.

Listen over SunnComm-beskyttede plater finner du HER

Stikkord: fildeling, lydogbilde, mp3